Høysensitivitet

Har noen lest etter eller annet; en reportasje, en artikkel, et intervju, og tenkt: "Det er jo så meg!" Har du noen gang opplevd det 40 ganger i samme reportasje? Det gjorde jeg i går da jeg leste om høysensitivitet i DetNye. Det er ikke en diagnose eller sykdom, det er et personlighetstrekk som gjør at du er mer følsom for sanseinntrykk og stemninger.

Nå er ikke jeg så glad i putte meg selv eller andre i bås, men akkurat dette oppklarte veldig mye og gjorde at det gikk opp et lys for meg.
Jeg er høysensitiv. Det er derfor jeg begynte å grine da jeg så Hannah Montana The Movie, og det er derfor jeg reagerer så sterkt på elektrisk lys. Det forklarer hvorfor jeg ofte bare har lyst til å være alene flere dager på rad selv om jeg ikke særlig innadvendt. Det er derfor jeg ikke liker å være borte hjemmefra på overnatting eller slikt, og det forklarer sikkert hvorfor jeg ikke liker å dele rom med andre når jeg er på orkestertur og lignenede. Men det er også derfor jeg elsker langsomme soloppganger, rolige turer i skogen helt alene, derfor jeg kan stoppe og stirrer på et vakkert høstblad eller en vårblomst i evigheter og miste bussen. Det er derfor jeg leser folks ansikter og følelser så tydelig, og også adopterer dere følelser.

Da jeg var ferdig med å lese reportasjen begynte jeg å gråte, men dette skal ikke være et sånt sippeinnlegg der jeg forteller hvor tungt jeg har det, for jeg gråt faktisk av glede. Endelig har jeg funnet et begrep, en begrunnelse for hvorfor jeg føler så mye som jeg gjør, og det er en stor befrielse. Så, kanskje jeg må begynne å innse at noen ganger er det bra å sette seg i bås, om ikke annet så for å innse hvem jeg er.

Med dette vil jeg anbefale alle å kjøpe DetNye denne måneden, en utrolig bra og relevant utgave, jeg vil også ønske dere alle en god helg!


Fordi jeg ikke hadde noe bedre å gjøre denne morgenen. God helg!

2 kommentarer

Veldig bra skrevet! Jeg liker måten du ser det på. At du også ser det positive med det, og ikke graver deg ned i selvmedlidenhet :)

hundreprosentmusiker

18.01.2015 kl.10:14

Sandra: Tusen takk, det betyr utrolig mye! :)

Skriv en ny kommentar

hits