Nordmenn som et belønningsfolk

Jeg går rusler nedover gata på vei til toget. Toget går ikke før om 20 minutter, så jeg har god tid. Pluteselig kjenner jeg en deilig lukt av bakst som siver ut av en åpen cafédør. Mmm, jeg trenger en belønning, tenker jeg.
Kjenner du deg igjen?Det gjør jeg også. Det verste er at ofte mens jeg spiser belønningen min, klarer jeg ikke å komme på hva det er jeg fortjener belønning for. Og de gangene jeg vet hvorfor, er det som regel fordi jeg har hatt en god spilletime eller bare jeg har en god dag.

Vi nordmenn er veldig gode på å belønne oss selv i form av godsaker, dyre fine ting, ferier og en ekstra helgedag i ny og ne- og ikke nødvendigvis fordi vi fortjener det. 
Nordmenn er et bollefolk. Mange av oss liker litt søt kaffe og tar gjerne en ekstra teskje sukker i teen når vi tror ingen ser oss. Vi liker å kose oss, og likevel gi alle inntrykk av at vi lever et sunt og sukkerfritt liv.
Jeg drikker hverken kaffe eller te søt, men jeg liker en croissant en gang i blant  og jeg elsker følelsen av å gå nedover gata på vei til toget ha god tid, og dette innom en liten kafé og kjøpe meg en scones og en kopp te, eller en cortado og croissant, fordi jeg har god tid og en god dag. Man trenger å kose seg litt ekstra på gode dager slik at vi kan drømme oss bort til dem når det mentale regnværet kommer. 

Jeg elsker å kose meg, og vil fortsette å gjøre akkurat det. Noen ganger med bakverk og varm drikke, andre ganger med god mat og vin. Å drikke juice og spise selleri til ethvert måltid, overlater jeg til andre. Jeg håper de får sin lønn i himmelen for alt strevet sitt, og hvis ikke, er det også helt greit for meg.

Finn ut hvordan du vil kose deg en mandags ettermiddag. Jeg skal finne meg et sted i Birmingham med god kaffe og lese en god bok i dag. Etter at jeg drasset med meg 20 kilo med klær og bøker i hele går kveld, fortjener jeg det.

Har en fin mandag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits