Suksess

Hva er suksess? Det er et like idiotisk spørsmål som "hva er kunst?" Hvis du spør et familiemenneske før du et helt annet svar enn en karrieretype. Men vi har en tendens til definere suksess som å nå den absolutte toppen av karrierestigen. Med mindre man blir partner i en advokatfirma, toppkirurg, den beste eindomsmegleren, eller trekker tusenvis av fans til konsertene sine, er man ikke suksessfull.

Og de som ikke er gode nok, er lærere? Jeg ser virkelig opp til de som velger å bli lærere. Spesielt de som har bestemt seg for å bli musikklærere på kulturskole i et yrke der definisjonen på suksess virkelig er skyhøy. Kulturskolelærere er jo de som ikke fikk jobb i noe orkester og må tjene til livets opphold ved å lære snørrunger å holde instrumentet riktig vei?

Jeg har ikke lyst til å bli lærer, i så fall bare på siden av et yrke som utøvende musiker. På konservatoriet har mange en idé om at man må bli lærer. Jeg innbiller meg at noen legger lista lavt fordi det er lettere, men jeg har ikke lyst til å bli lærer. 

 

Ved å legge lista for suksess så høyt, gjør vi det jo bare verre for oss selv. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits