Ja til pels!

Jeg tror mote er et av de mest omstridte temaene i journalistikkens historie. Søker du på mote på VGs nettsider kommer det opp ti sider med resultater, og på Aftenpostens nettsider får du opp 1201 treff. Det er så mange ute i den vide verden som mener mote er fjåsete, unødvendig og skadelig både for oss mennesker og våre firbeinte venner.
Jeg er helt enig, derfor sier jeg ja til pels!

Jeg synes vi alle skal sette sammen våre små grå for å finne ut hvordan vi kan snu evolusjonen, og gjengro pels på vår egen kropp. Dermed trenger vi ikke å bruke masse penger og resurser på å produsere klær og vi kan ikke sammenlikne oss med andre utifra hvilke klær vi putter på kroppen. Bare tenk deg at vi tar debatten om skoleuniform litt lenger, så skjønner du sikkert tegninga. 

Tar vi vekk klærne, tar vi vekk identiteten til folk også, og da kan ingen si at de er bedre enn andre utifra førsteinntrykket på gata lenger. Sammenlikningsgrunnlaget forsvinner og alle blir helt like. Bortsett fra noen utrolig dårlig blondinevitser, har jeg sjeldent hørt om diskrimininering av hårfarge/struktur, så hvis vi bare har håret til hverandre å ta utgangspunkt i, så forsvinner også mye av diskrimineringen også.

Med pels på kroppen kan vi heller ikke se hvilken hudfarge andre mennesker har, og da er problemet med rasisme løst også. Jeg kan rett og slett ikke se noen negative sider ved dette forslaget. Har du noen gang hørt om en kanin som har mobbet en annen kanin fordi den ene er hvit og den andre er svart? Nemlig!

Og tenk deg, så praktisk det blir i vintermånedene her i det kalde nord. Vi trenger ikke å vurdere om vi trenger den tykke eller tynne kåpa om morgenen lenger, det er bare å gå ut. Vi trenger ikke å stå timevis inne i klesskapet for å finne ut av vi skal ha på oss på jobbintervjuet eller daten, det er bare å gå ut døra. Og tenk så mye tid og energi vi sparer på å ikke sminke oss og styre på. Alt vi trenger å gjøre er å gre pelsen og gå ut døra. 

Jeg gleder meg ihvertfall veldig til å slippe alt styret med å finne en stil som passer min identitet. Hva med deg?

Én kommentar

Charlotte

23.08.2015 kl.16:10

Jeg tror du bør holde deg til musiker.

Bortsett fra det, vi er alle av ekte skinn. Hvorfor ikke gå naken?

Skriv en ny kommentar

hits