Høst

Våren er uten tvil min favorittesong, men høsten kommer etter som en god nummer to. Og siden jeg har prøvespill på onsdag, og denne helga kom til å inneholde mange øvetimer, måtte jeg finne på noe å gjøre i mellom alle øktene for avkoble. 

Så, jeg arrangert en skikkelig høst-helg. Jeg lagde plommesyltetøy, bakte brød, gikk en tur, fullførte et filt-prosjekt, strikka, plukka rips, gikk tur og lagde fårikål. Jeg er spesielt fornøyd med å lage fårikål for første gang. Jeg var så nervøs i går ettermiddag da jeg starta, også viste det seg å være den letteste middagen du kan lage. Jeg forstår ikke hvorfor ikke flere studenter lager det. Du legger kål og kjøtt i lag og lar det koke i to timer mens du kan gjøre andre ting. Også har man mat i noen dager etterpå også.

Det var rim i gresset i morges da jeg gikk en tur. Det var deilig med så frisk luft, det er som om man puster inn energi. Dessuten gir høsten muligheten til å ta mange fine bilder.


Det er få ting som slår helt ferskt brød med hjemmelaget plommesyltetøy til kveldsmat. Det anbefales på det varmeste.

Tanta mi ringte meg i dag og lurte på hvordan det gikk. Hun snakket om hvor viktig det er å koble av en gang i blant. Jeg har ikke gjort det på en lang stund, og det var godt å få det til denne helga selv om jeg klarte å få til gode øveøkter. Kanskje det er akkurat rett før slike store prøvelser at vi trenger det.

Hun snakket også om det å være flink pike, og alltid skal redigere og rette og aldri blir ferdig med noe. Noen ganger er det lurt å tenke at noe er godt nok. Og jeg vet at vi hører dette hele tiden, men det er vel derfor det gjentas hele tiden også. Fordi vi trenger å bli minnet på slike ting. Noen ganger er det lov å prestere godt nok, og ikke aller best, og så heller komme sterkere tilbake neste gang. 

Det skjer veldig mye for tiden, og jeg føler ikke at jeg strekker nok til i noen aspekter av livet mitt, og det er akkurat da man trenger en telefon fra tanta si i Kongsberg som kan minne en om at man må trekke pusten og la bra være godt nok. Når alt kommer til alt, så er det utdanningen min som er det viktigste. Det andre kommer etterhvert.

Ha en fin uke, og husk å koble av. Det er bare når du gjør det, at du kan prestere ditt beste når det gjelder.

4 kommentarer

missmommy.blogg.no

04.10.2015 kl.21:58

Å flott blogg du har! Virkelig koselig å lese! Så effektiv di har vært i helgen:) plommesyltetøy hørtes veldig godt ut på hjemmebakt brød! Fårikålen ble bra håper jeg ? Jeg har laget det bare en gang selv før, men det var ikke vanskelig :) nyt kvelden :)

Sofie Caroline Nilsen

04.10.2015 kl.21:59

Hørtes ut som en fin helg :)

hundreprosentmusiker

04.10.2015 kl.22:00

missmommy.blogg.no: Tusen takk for den koselige kommentaren. Fårikålen ble veldig bra. :) Plommesyltetøy er heller ikke vanskelig. Jeg kan legge ut oppskrift hvis det er interesse for det. :)

missmommy.blogg.no

04.10.2015 kl.22:13

Ja gjerne! Hadde masse plommer her for noen uker siden men de ble bare spist slik de var:)

Skriv en ny kommentar

hits