Multipotensiell

Jeg satt i dag morges og så på noen videoer på TEDTalks, og jeg kom over en veldig fin en av Emilie Wapnick, som jeg virkelig kan anbefale. Den handlet om multipotensielle mennesker, eller mennesker som gjør mer enn en ting, og at det ikke nødvendigvis er en dårlig ting.
For meg var dette en god tankevekker, for jeg har alltid hatt mange forskjellige interesser, og et ønske om å lage karriere ut av alle sammen. Nå fikk jeg endelig bekreftet at selv om jeg vil bli fiolinist, så trenger ikke det å stå i veien for at jeg har lyst til å skrive bøker, og jeg er ikke riv ruskende gal for å tenke slik.

Emilie sier at som multipotensiell, har du flere fordeler i form av evner du tilegner deg; At du lærer fort, at du evner å se løsninger og finne nye ideer og at du kan lett tilpasse deg. Hun sier også at å spørre barn hva de vil bli når de blir store, faktisk hindrer dem i å se mulighetene vi har, fordi vi er mer ute etter de søte svarene enn å faktisk hjelpe dem.

Det er alltid morsomt å oppdage noe nytt, og særlig når det gagner en selv. Jeg blir imponert av mennesker som vier livet sitt til å hjelpe andre på den måten; Å hjelpe de med å bli den beste versjonen av seg selv, og gjennom det få et bedre liv.

Jeg har aldri vært glad i å sette meg selv i en boks, eller bli plasert i en bok av andre, men jeg må innrømme at det er fint å kunne finne noen nye uttrykk å identifisere meg selv med. (Multipotensiell, høysensetiv) 
I det siste har jeg faktisk tenkt litt på at det er sunt å finne karaktertrekk som man kan kjenne seg igjen i, eller uttrykk som passer en selv. Selv om man ikke har lyst til å bli plassert noe sted, så tror jeg det er lurt å plassere seg selv for å finne ut hvem man virkelig er. 

Nå høres det ut som om jeg forbereder en preken, men jeg mener det helt alvorlig. Det er lurt å identifisere seg selv, og det trenger ikke å være ord som smart eller snill. Det morsomste er hvis du kan finne helt nye ord du aldri har hørt før som du kjenner deg igjen i, som logofil eller ambitchiøs. 

 

Jeg utfordrer deg til å finne ord som beskriver deg som du aldri har hørt før, og kommentere dem under. Det trenger ikke å være norske ord. (Det er faktisk når du kan bruke alle typer språk at moroa starter)
For å starte, har funnet noen jeg synes beskriver meg godt:
Sapioseksuell- en som er tiltrukket av intelligens i andre
Eccedentesiast- En som kan fake et smil når det er nødvendig
Oneirataxia- Å ha vanskelig for å skille mellom fantasi og virkelighet
Librocubicularist- En som leser i senga
Nefelibata- En som lever med hodet i skyene. (Av og til)
Pluviofil- En som liker regn
Nemofil- En som elsker skogen

Sånn, nå er det din tur.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits