Late søndager og myke materialer

#Hudpleie #MariaÅkerberg #økologisk #Naturlig #Bambus #Sateng #Merinoull #Cashmere #SensitivHud #Produkter #Hjemmespa #Søndager #

Søndager er, etter min mening, den beste dagen i uka. Frokost varer fra åtte til ti, etterfulgt av en tur eller en bok og en kaffekopp. Det er den eneste dagen i uka da jeg tar ordentlig fri, med god samvittighet. 


Foto: Privat

Midt på dagen tar jeg alltid en lang dusj, barberer leggene, skrubber kroppen og kurer håret. På kvelden skrubber jeg og har en fuktighetsmaske på ansiktet også. Hele søndagen er egentlig en eneste stor hjemmespadag. Jeg drikker te og spiser god mat. Når kvelden kommer, legger jeg meg i nyvasket i sengetøy, med nybarberte, myke legger og fresht ansikt. Nå skal jeg snart bytte hudpleie, så jeg har ikke tenkt til å snakke så mye om den. Det jeg vil fremheve, er ansikts- og kroppspeelingen jeg bruker. Begge er fra et svensk merke kalt Maria Åkerberg, som er den hudpleieserien jeg skal bytte til så snart jeg har brukt opp den jeg bruker nå. 


Foto: Privat
Det som er så fantastisk med Maria Åkerberg, er at alle ingrediensene de selger, er 100% naturlig. Produktene deres inneholder diverse oljer fra blomster, bark og frø, og de bruker melkesyre istedenfor kjemiske syrer, og blåbærfrø gjør nytten som kornene i peelingen.


Foto: Privat

Jeg har en veldig sensetiv hud, og har brukt mange forskjellige serier opp igjennom årene, med varierende hell. Jeg påstår ikke at jeg har noe utdannelse på hudpleie, eller nok kunnskap til å anbefale andre hva de skal velge, men etter at jeg har brukt flere år på å prøve å få huden min bedre, har jeg blitt ganske nerdete på feltet.

Jo flere produkter jeg prøver, jo mer overbevist blir jeg om at den naturlig veien er den beste å gå. Mest fordi huden selv er naturlig, og har ikke godt av å bli behandlet med masse fremmede kjemikaler. 
Leighten Meester sa en gang at man skal behandle huden sin som det mest dyrebare silkestoffet, og man vasker ikke silke med Omo Color. Man håndvasker det med den ytterste forsiktighet.

Det beste tipset jeg kan gi utenom hudpleie, er å alltid ha det rent rundt deg. Skift på senga minst en gang i uka. Bare tenkt på alt du legger igjen på hodeputa hver morgen, så skal du se hvor enkelt det er. Bytt også håndklær så ofte du kan. Jeg bruker aldri håndklærne mine lenger enn tre-fire dager før jeg bytter de ut. Vask deg på henda før du tar deg i ansiktet, det hjelper faktisk mot å bli syk også. Vi bærer på så mange bakterier på henda, som hverken er bra for huden eller kroppen.

Prøv også å holde materialene i klærne dine så myke som mulig. Bruk merino ull og cashmere, hvis du har råd til det. Invester i sengesett i den mykeste bomullen eller sateng. Jeg har forelsket meg helt i bambusmaterialet, og prøver å få tak i så mye av det som mulig. Det er så mykt og godt, og ikke like dyrt som silke. I tillegg er det økologisk fordi bambus vokser raskt uten kunstgjørsel, og er veldig motstandsdyktig mot insekter og bakterier.

Til slutt vil jeg bare minne deg på å rense huden din morgen og kveld. Det har blitt sagt så mange ganger før, av uendelig mange mennesker, men en god ting kan ikke bli sagt for ofte. Jeg merker hvertfall at når jeg lar være å rense huden min om kvelden, føles den ikke bra dagen etter.

Hva mener du? Har du hudpleieprodukter eller gode tips du sverger til? ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits