Var du klar i år da?

#Eksamen #Hvile #Aktivhvile #Samarbeid #VåriNordNorge #Flinkpike #Sommerferie

Det innlegget her skulle egentlig ut mandag, og så helt annerledes ut, men slik ble det ikke. Jeg har hatt tre eksamner denne uka, så dette innlegget skulle egentlig være en lang Rant om hvor dårlig jeg synes eksamen egentlig tester evnene våre, men innså fort at det var det ingen som kom til å ville lese. 
Istedenfor vil jeg gi noen av min beste tips til overlevelse av eksamenstiden. 

Det er lett å være etterpåklok, og si at det er viktig å stresse ned i eksamensperioden, men nå er jeg også midt oppi det. Jeg har unnagjort 3 av 5 eksamner, så jeg har nok å gjøre igjen, og så klart jobber jeg beinhardt om dagen, men ikke hele dagen hver dag. Det er viktig med hvile, men da snakker jeg om aktiv hvile, ikke sove eller se på TV. Jeg mener å finne noe du virkelig elsker å gjøre. Om det er å tegne eller lage mat, eller ligge på plenen og se på skyer, er ikke så viktig, så lenge det er noe du koser deg med og slapper av med, uten å koble av hjernen. For det er det viktige her; Hvis du har to arbeidsøkter i løpet av dagen og en pause imellom, kan du ikke bare skru av hjernen sånn som man gjør med dårlig TV. Da bruker du hele andre økta på å skru på hjernen igjen.

For en stund tilbake skrev jeg om hvordan søndager er ukas store hviledag hos meg, og det skal morgendagen også være. Jeg skal gå tur og ha spakveld slik som jeg pleier, og jeg gleder meg så mye. Det er gulroten i enden av snora som gjør at jeg orker å stå opp og øve fiolin i flere timer i dag. 
Så jobb hard, og kjør på, men pass på at det ligger noe du virkelig elsker å gjøre i enden av arbeidsøkta slik at du gjennomfører med glans og nyter gevinsten med god samvittighet. 


Foto: Privat  Det er få ting som er vakrere enn nå våren endelig kommer til Nord-Norge.

Unn deg noe godt, men la det være med måte og i tillegg til de sunne vanene dine. Ta gjerne med deg en kanelsnurr med morgenkaffen på vei til skolen, men la det være i tillegg til frokosten din, ikke en erstatning. Jeg fråtser alltid i jordbær i eksamenstiden, er hellig overbevist om at hvis jeg spise masse belgiske jordbær nå, så kommer jeg til å sette enda mer pris på det når de norske jordbærene kommer. (Det gir vel mening.) Og tro meg, jeg spiser dobbelt så mange croissanter og kanelsnurrer i eksamenstiden, for ikke å snakke om is, men jeg har også en salat i veska, og en deilig ørretmiddag som venter på å bli laget hjemme.

Samarbeid med andre. Finn noen du jobber bra med, og dann en kollokviegruppe. Jeg har to venninner i klassen som jeg jobber så bra med, og jeg føler meg skikkelig heldig som har funnet de. Man trenger ikke nødvendigvis gjøre alt sammen, men jeg jobber hvertfall bedre når jeg har noen rundt meg, og man kan spørre hverandre om formuleringer og setningsoppbygning hvis man skriver en oppgave. Senere i dag, skal vi tre ha øvemaraton sammen. Da øver man hver for seg i et satt antall timer, med ti minutters felles pause hver time. Og så, når man er ferdig, spiller man det man har øvd for hverandre, og avslutter med en øl i sola. 


Foto: Privat

Et siste tips, er å ikke ta det så alvorlig. Nå er jeg egentlig ikke riktig person til å gi dette tipset, fordi jeg ikke klarer å ikke ta det 100% alvorlig i en eksamenssituasjon, men dette tipset har jeg fått selv mange ganger. Sommerferien kommer uansett om du stryker eller ikke, og om noen år vil du se tilbake på dette og le av hvor stressa du er. Dessuten er systemet i Norge er slik at de vil at alle skal gjøre det bra, så du kan ta eksamen om igjen. 
Og min erfaring, er at hvis jeg ikke oppfører meg som om verden går under hvis jeg får dårligere enn C, så presterer jeg mye bedre.

Lykke til med eksamen! ♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits