Utveksle til Island

#Utveksling #Musikk #Island #Utdanning #Reise #Blålagunen #Gåtur #Pinterest

I august drar jeg til Island på et års utveksling!
Jeg har hatt lyst til å dra på utveksling siden broren min kom hjem fra USA da jeg var tolv. Planen var egentlig å dra i 2. klasse på videregående, men på St. Hallvard kom du ikke inn igjen på musikklinja hvis du dro på utveksling. De fant noen til å ta over plassen, så det ble ikke utveksling på videregående.

Derfor er det ekstra spennende å tenke på at jeg skal avgårde nå. Jeg sendte søknaden min med lydopptak i mars, og fikk beskjed om å vente svar innen juli. Det er så deilig å vite at jeg har kommet inn på førstevalget mitt allerede nå. Jeg skal gå på Iceland Academy of the Arts, og fiolinlæreren jeg skal ha er en veldig dyktig fiolinist ved navn Gudny Gudmundsdottir. 

I tillegg synes jeg at det er ekstra spennende å skulle dra til Island. Jeg var der en kort tur for mange år siden, og forelsket meg helt i landskapet der. Det er som tatt ut av et eventyr.

Så, i ekte Inger-Maren-stil, har jeg laget et eget pinterest-board og stalker blogger og instagram-kontoer for inspirasjon til hva jeg må gjøre når jeg er der. (Hvis du vet om noen jeg burde sjekke ut, så legg det igjen i en kommentar nedenfor.) Også har jeg skrevet en liten bucketliste over hva jeg har mest lyst til.

Her er det jeg har så langt:

Blå Lagunen. Det er ikke til å stikke under en stol at det er et must å beslke den Blå Lagunen når man er på Island. Jeg var innom der sist gang, men da var jeg såpass liten at det ikke holdt så stor interesse. Nå gleder jeg meg til å ta med mams dit når hun kommer på besøk.

Spille i Harpa. Harpa er en flott konserthall i Reykjavik. Jeg er ikke sikker på om studenter spiller der, men det hadde vært moro å fått muligheten.


Foto: Hentet fra Harpas hjemmeside

Dra på hval- og fuglesafari. Så klart kan jeg det i Norge også, men det er en type aktivitet som gjøres på ferie, eller på utveksling. Ikke noe man gjør på stedet der man bor. (Eller er det bare jeg som har misforstått?) Uansett, så tror jeg det blir lettere å gjennomføre når man vet at man har begrenset med tid.

Dra til Vestmanøyene. Slik jeg har forstått det, skal dette være et av de vakreste turområdene i Island, og jeg planer om å gå mye tur mens jeg er der. Dessuten har de visst en veldig bra festival der i august. 


Foto: Hentet fra Unlockingkiki.

Se Surtsey. Lærte dere også om den øya ved Island som bare dukket opp på grunn av utbrudd i en undervannsvulkan i 1963? Jeg synes det er utrolig spennende. Dessverre er det forbudt å besøke øya fordi det foregår mye forskning der, men jeg vil fremdeles se den.

Lære islandsk. Deler av undervisningen foregår visst på islandsk på akademiet jeg skal gå på, og selv om jeg ikke vet om det gjelder undervisningen min, da jeg egentlig bare skal ha fiolin og noen valgfag, så vil jeg fremdeles lære så mye jeg kan. Det er jo kult å kunne bestille ting på islandsk, og faktisk kunne holde samtaler med islendere på deres eget språk, og ikke måtte ty til engelsk hele tiden. Jeg har alltid elsket språk, og vil veldig gjerne komme hjem fra Island og kunne hvertfall endel islandsk.

Spise mat på den store matfestivalen i mars, Food and Fun. I februar/mars kommer kokker fra hele verden til Island og samarbeider med restaurantene i Reykjavik om å lage en meny basert kun på lokale råvarer. På slutten av festivalen, samler alle sammen seg i Harpa hvor du kan få tak i smaksprøver fra alle kokkene. Jeg har så sansen for slike arrangementer som setter fokus på lokale matvarer og deres leverandører. Vi trenger alle inspirasjon til hva slags banebrytende måter vi kan bruke råvarene våre på.


Foto: Hentet fra Unlockingkiki.

Det var bucketlista mi så langt. Den er absolutt ikke ferdig. Jeg har bare ett år, og jeg vil oppleve så mye som overhodet mulig på det året.

Har du vært på utveksling? I så fall, hva gjorde du av spennende ting i landet du var i?

3 kommentarer

02.06.2016 kl.22:47

Jeg har selv spilt på Harpa. Det er utrolig artig, så det anbefaler jeg sterkt å oppsøke! Mot slutten av august har de også en årlig festival med fyrverkeri og stor folkefest på gatene, så du får nok oppleve det beste Island har å by på allerede i starten av skoleåret. Jeg anbefaler også å prøve en spesifikk pølsebod som er ganske kjent i verden. Den ligger ganske nære Harpa og er umulig å overse pga. den lange køen. Mange kjendiser har tatt turen dit kun for den pølsa.

hundreprosentmusiker

04.06.2016 kl.15:49

Anonym: Så gøy å høre! Tusen takk for alle tipsene. Jeg skal definitivt prøve de pølsene. ;)

Astrid Helliksen

15.06.2016 kl.17:20

Vent med pølsesmaking til mams kommer da, jeg gleder meg til å besøke deg på Island:)

Skriv en ny kommentar

hits