Jeg skrev en sang

#Video #Musikk #Låt #Sang #Låtskriver #Musiker

Jeg har skrevet en sang. Eller, dette er det nærmeste jeg noen gang har vært til å fullføre en sang. Den er ikke helt ferdig enda.
Som en øvelse så legger jeg likevel ut en video der jeg spiller. Jeg tror det er veldig sunt å dele ting som ikke er helt ferdig, at man vokser på det. Derfor legger jeg den ut her.

video:grace

Legg gjerne igjen en kommentar under med hva du synes. (Bare vær snill med pianospillet mitt. Jeg begynte med besifring for under et år siden)

 

 

 

 

Var du klar i år da?

#Eksamen #Hvile #Aktivhvile #Samarbeid #VåriNordNorge #Flinkpike #Sommerferie

Det innlegget her skulle egentlig ut mandag, og så helt annerledes ut, men slik ble det ikke. Jeg har hatt tre eksamner denne uka, så dette innlegget skulle egentlig være en lang Rant om hvor dårlig jeg synes eksamen egentlig tester evnene våre, men innså fort at det var det ingen som kom til å ville lese. 
Istedenfor vil jeg gi noen av min beste tips til overlevelse av eksamenstiden. 

Det er lett å være etterpåklok, og si at det er viktig å stresse ned i eksamensperioden, men nå er jeg også midt oppi det. Jeg har unnagjort 3 av 5 eksamner, så jeg har nok å gjøre igjen, og så klart jobber jeg beinhardt om dagen, men ikke hele dagen hver dag. Det er viktig med hvile, men da snakker jeg om aktiv hvile, ikke sove eller se på TV. Jeg mener å finne noe du virkelig elsker å gjøre. Om det er å tegne eller lage mat, eller ligge på plenen og se på skyer, er ikke så viktig, så lenge det er noe du koser deg med og slapper av med, uten å koble av hjernen. For det er det viktige her; Hvis du har to arbeidsøkter i løpet av dagen og en pause imellom, kan du ikke bare skru av hjernen sånn som man gjør med dårlig TV. Da bruker du hele andre økta på å skru på hjernen igjen.

For en stund tilbake skrev jeg om hvordan søndager er ukas store hviledag hos meg, og det skal morgendagen også være. Jeg skal gå tur og ha spakveld slik som jeg pleier, og jeg gleder meg så mye. Det er gulroten i enden av snora som gjør at jeg orker å stå opp og øve fiolin i flere timer i dag. 
Så jobb hard, og kjør på, men pass på at det ligger noe du virkelig elsker å gjøre i enden av arbeidsøkta slik at du gjennomfører med glans og nyter gevinsten med god samvittighet. 


Foto: Privat  Det er få ting som er vakrere enn nå våren endelig kommer til Nord-Norge.

Unn deg noe godt, men la det være med måte og i tillegg til de sunne vanene dine. Ta gjerne med deg en kanelsnurr med morgenkaffen på vei til skolen, men la det være i tillegg til frokosten din, ikke en erstatning. Jeg fråtser alltid i jordbær i eksamenstiden, er hellig overbevist om at hvis jeg spise masse belgiske jordbær nå, så kommer jeg til å sette enda mer pris på det når de norske jordbærene kommer. (Det gir vel mening.) Og tro meg, jeg spiser dobbelt så mange croissanter og kanelsnurrer i eksamenstiden, for ikke å snakke om is, men jeg har også en salat i veska, og en deilig ørretmiddag som venter på å bli laget hjemme.

Samarbeid med andre. Finn noen du jobber bra med, og dann en kollokviegruppe. Jeg har to venninner i klassen som jeg jobber så bra med, og jeg føler meg skikkelig heldig som har funnet de. Man trenger ikke nødvendigvis gjøre alt sammen, men jeg jobber hvertfall bedre når jeg har noen rundt meg, og man kan spørre hverandre om formuleringer og setningsoppbygning hvis man skriver en oppgave. Senere i dag, skal vi tre ha øvemaraton sammen. Da øver man hver for seg i et satt antall timer, med ti minutters felles pause hver time. Og så, når man er ferdig, spiller man det man har øvd for hverandre, og avslutter med en øl i sola. 


Foto: Privat

Et siste tips, er å ikke ta det så alvorlig. Nå er jeg egentlig ikke riktig person til å gi dette tipset, fordi jeg ikke klarer å ikke ta det 100% alvorlig i en eksamenssituasjon, men dette tipset har jeg fått selv mange ganger. Sommerferien kommer uansett om du stryker eller ikke, og om noen år vil du se tilbake på dette og le av hvor stressa du er. Dessuten er systemet i Norge er slik at de vil at alle skal gjøre det bra, så du kan ta eksamen om igjen. 
Og min erfaring, er at hvis jeg ikke oppfører meg som om verden går under hvis jeg får dårligere enn C, så presterer jeg mye bedre.

Lykke til med eksamen! ♥

Late søndager og myke materialer

#Hudpleie #MariaÅkerberg #økologisk #Naturlig #Bambus #Sateng #Merinoull #Cashmere #SensitivHud #Produkter #Hjemmespa #Søndager #

Søndager er, etter min mening, den beste dagen i uka. Frokost varer fra åtte til ti, etterfulgt av en tur eller en bok og en kaffekopp. Det er den eneste dagen i uka da jeg tar ordentlig fri, med god samvittighet. 


Foto: Privat

Midt på dagen tar jeg alltid en lang dusj, barberer leggene, skrubber kroppen og kurer håret. På kvelden skrubber jeg og har en fuktighetsmaske på ansiktet også. Hele søndagen er egentlig en eneste stor hjemmespadag. Jeg drikker te og spiser god mat. Når kvelden kommer, legger jeg meg i nyvasket i sengetøy, med nybarberte, myke legger og fresht ansikt. Nå skal jeg snart bytte hudpleie, så jeg har ikke tenkt til å snakke så mye om den. Det jeg vil fremheve, er ansikts- og kroppspeelingen jeg bruker. Begge er fra et svensk merke kalt Maria Åkerberg, som er den hudpleieserien jeg skal bytte til så snart jeg har brukt opp den jeg bruker nå. 


Foto: Privat
Det som er så fantastisk med Maria Åkerberg, er at alle ingrediensene de selger, er 100% naturlig. Produktene deres inneholder diverse oljer fra blomster, bark og frø, og de bruker melkesyre istedenfor kjemiske syrer, og blåbærfrø gjør nytten som kornene i peelingen.


Foto: Privat

Jeg har en veldig sensetiv hud, og har brukt mange forskjellige serier opp igjennom årene, med varierende hell. Jeg påstår ikke at jeg har noe utdannelse på hudpleie, eller nok kunnskap til å anbefale andre hva de skal velge, men etter at jeg har brukt flere år på å prøve å få huden min bedre, har jeg blitt ganske nerdete på feltet.

Jo flere produkter jeg prøver, jo mer overbevist blir jeg om at den naturlig veien er den beste å gå. Mest fordi huden selv er naturlig, og har ikke godt av å bli behandlet med masse fremmede kjemikaler. 
Leighten Meester sa en gang at man skal behandle huden sin som det mest dyrebare silkestoffet, og man vasker ikke silke med Omo Color. Man håndvasker det med den ytterste forsiktighet.

Det beste tipset jeg kan gi utenom hudpleie, er å alltid ha det rent rundt deg. Skift på senga minst en gang i uka. Bare tenkt på alt du legger igjen på hodeputa hver morgen, så skal du se hvor enkelt det er. Bytt også håndklær så ofte du kan. Jeg bruker aldri håndklærne mine lenger enn tre-fire dager før jeg bytter de ut. Vask deg på henda før du tar deg i ansiktet, det hjelper faktisk mot å bli syk også. Vi bærer på så mange bakterier på henda, som hverken er bra for huden eller kroppen.

Prøv også å holde materialene i klærne dine så myke som mulig. Bruk merino ull og cashmere, hvis du har råd til det. Invester i sengesett i den mykeste bomullen eller sateng. Jeg har forelsket meg helt i bambusmaterialet, og prøver å få tak i så mye av det som mulig. Det er så mykt og godt, og ikke like dyrt som silke. I tillegg er det økologisk fordi bambus vokser raskt uten kunstgjørsel, og er veldig motstandsdyktig mot insekter og bakterier.

Til slutt vil jeg bare minne deg på å rense huden din morgen og kveld. Det har blitt sagt så mange ganger før, av uendelig mange mennesker, men en god ting kan ikke bli sagt for ofte. Jeg merker hvertfall at når jeg lar være å rense huden min om kvelden, føles den ikke bra dagen etter.

Hva mener du? Har du hudpleieprodukter eller gode tips du sverger til? ♥

Den gode venninnen

#venninner #samtaler #mentalhelse #festival #venner #skype

Jeg har aldri vært hun med flere venner enn hun klarer å holde styr på. Istedet har jeg hatt noen veldig gode venner fremfor veldig mange jeg bare kjenner litt. 
Da jeg flyttet til Tromsø, kjente jeg ingen her oppe. Mamma hadde ei venninne her oppe, men det var alt, og datteren hennes som var en god venninne da vi var små, flyttet fra Tromsø nesten rett etter at jeg flyttet hit. Det er alltid veldig skummelt når man flytter til et helt ukjent sted, men heldigvis har jeg vært heldig med klassevenninnene mine.

I det siste har jeg hatt timeslange samtaler over Skype med Ida. Vi skriver oppgaver, henger opp klær og skar opp frukt mens vi skravler. For ikke så lenge siden kjøpte vi også festivalpass til Kongsberg Jazzfestival til sommeren!

Da jeg var liten sa mamma noe jeg aldri har glemt siden: "Det handler ikke om hvor mange venner du har, men hvor gode de er." Og siden det har jeg alltid tenkt kvalitet fremfor kvantitet.

For, det er faktisk ikke så viktig med alt det andre, så lenge du har den ene gode venninnen som du kan ringe og prate i timesvis med. Om en ny date, den teite professoren som ikke kan norsk, eller professoren som er litt vel tvilsom, klage over eksamen som nærmer seg kvalmende fort. Eller bare ringe for å snakke om det fine været, ønsker hverandre en god dag, eller legge reiseplaner for fremtiden.
Hvis du har den venninnen (og mammaen din), så kan verden rase sammen, og det går egentlig helt fint.

Jeg leste en gang at hvis et vennskap overlever ungdomskolen og videregående, så vil det vare hele livet. Det samme leste jeg om venner som overlever å bo sammen. Ida og jeg har gjort begge deler, og er fremdeles kjempegode venner.


Foto: Privat

Det beste, så klart, er hvis du har to slike venner. En i nærheten, og en som bor litt unna. Da har du en du kan snakke med som ser alt sammen på avstand, og kan lettere få en oversikt. Også, en venninne som er der i hverdagen din og får med seg alt på nær hånd.

Karoline er sistnevnte. Hun er bare den personen som man prater med om alt. Det er rett og slett umulig å holde noe skjult for henne. Hvis du innrømmer en forelskelse du trodde var helt hemmelig, har hun allerede lagt merke til det.


Foto: Privat

Jeg er ikke den som snakker om veldig private ting med alle og hvermann. Det er mye lettere å late som livet er en dans på rosa skyer, og gjemme alt det andre dypt inne. Derfor er det så godt å ha noen rundt seg, som en faktisk tør å fortelle alt mulig rart til. Selv de tingene man helst ikke vil innrømme ovenfor seg selv engang. 

Også har man den venninnen som du kan bare tulle med og ha det gøy. Hun som du har et lite crush på, og som har et lite crush på deg også. Hun som du faktisk kan danse rundt på rosa skyer med. Veronika er en av de mest påståelige jentene jeg har møtt, og det er fantastisk. Hun kan alltid få meg til å le, og det er aldri stille når vi er sammen. Vi kan diskutere så heftig, før vi plutselig innser hvor idiotisk diskusjonen er, også bare ler vi istedet.

Jeg har de beste vennne, og jeg håper du har det også.♥

 

Voksen med hjertefeil

På Dagsrevyen 19:00 i dag, var det en sak om unge hjerteopererte i Norge som sliter med overgangen fra barn til voksne. Det gjorde meg så glad å se at noen endelig tar opp dette, for jeg har nylig gjennomgått denne overgangen selv, og det har vært en veldig tøff tid.

Nå vet jeg at jeg er en av de heldige, og min hjertefeil er ikke så alvorlig. Jeg ble operert da jeg var tre år gammel, og har ikke gjort det igjen siden. Men, jeg er inne på sykehuset hvert år til kontroll, og legene legger ikke skjul på at en ny operasjon er uungåelig.
På Drammen sykehus, der jeg ble kontrollert som barn, hadde jeg en fast lege. En helt fantastisk mann som var så enkel å prate med. I tillegg hadde han gått på musikklinja på videregående, og hørte meg i musikkhistorie og teori mens jeg lå til ultralyd.

Det året jeg fyllte 18, fikk jeg beskjed om at neste innkalling ville komme om to år fra Rikshospitalet. Den kom ikke til avtalt tid, og det var utrolig vanskelig å få vite hvem jeg kunne kontakte for å få vite hvorfor. Til slutt fikk jeg et brev fra en lege om at han hadde sett tidligere tester, og bestemt at jeg ikke trengte en innkalling før om tre år, men han syntes ikke det var nødvendig å kontakte meg for å fortelle det.
Endelig kom jeg inn til kontroll nå i våres. 

Overgangen fra barn til voksen med hjertefeil, tror jeg har vært noe av det tøffeste jeg har vært igjennom, fordi det var plutselig ingen som fortalte meg noe. Jeg prøvde å ringe inn til Rikshospitalet, og fikk bare beskjed om at jeg hadde ringt feil avdeling, men aldri råd om hvem jeg kunne kontakte istedet. I tre år har jeg følt meg som et navn på et papir, som ikke egentlig har noen betydning for dem som leser det. Ikke et menneske med tanker, følelser og angst.

For ja, jeg har hatt angst om hjertefeilen. I bunn og grunn tror jeg egentlig at jeg bærer den med meg konstant, uten pause. Min hjertfeil er, som sagt, en veldig mild form, men bevisstheten om at det er noe galt med hjertet ditt, gjør at du blir ekstra nervøs hvis du får doble hjerteslag, eller at det gjør vondt i brystet uten noen tydelig grunn. Og selv ikke testresulatene fra sykehuset, som sier at jeg er i tipp-topp form, kan gjøre noe med det.

Jeg vil ikke lenger være et navn på et papir. Jeg vil at leger skal skjønne at de er ansatt for å hjelpe meg, og andre som meg, ikke vi som sørger for at de får lønnslippen i posten hver måned.

Anmeldelse: Joni Was Right

#musikk #MaritLarsen #anmeldelse #album #JoniWasRight #plateselskap

Marit Larsen har kommet ut med et nytt album, og jeg har endelig somlet meg til å lytte til det.
Her er det mye nytt. Helt nytt besetning, fiolinene og gitaren er byttet ut med banjo, og albumet er gitt ut av Marits eget ny-etablerte selskap. Å gi ut plata alene, tror jeg er noe av det beste Marit kunne gjort. Dette er et friskt pust.


Bildet er hentet fra Marits hjemmeside: http://maritlarsen.com/music
 

Likevel er det noe veldig Marit Larsen over hele plata, og det trenger ikke nødvendigvis å være en negativ greie. Det er flott når artister finner det som virkelig funker for dem, og tar det med seg uansett hvilke grenser de krysser. For eksempel, kjenner Marit stemmen sin godt, og bruker den ypperlig. Det er ikke noe tilgjøring er i gården, og det har det heller aldri vært. Det gjør henne til en veldig sikker og sterk soloartist. I tekstene holder Marit seg også til kjente og kjære temaer, men det er hun overhodet ikke alene om. Kjærligheten er jo et tema vi aldri blir ferdig å skrive om, eller høre om.

Sangen jeg liker aller best er "A Stranger Song". Det er er noe helt spesielt i hvordan de har lagt stemmen til Marit dobbelt, helt unisont, som om det er to av Marit som synger. Det skaper en flott effekt, som passer veldig bra til tittelen og teksten.

Alt i alt er det et bra og helhetlig glad-album. Jeg kan se for meg at dette er et album jeg kommer til å høre mye på i sommer, mens jeg jobber i hagen og lager mat. Låta "No", har allerede fått plass på trenings-spillelista mi, fordi den gir meg så mye energi, og de andre sangene kommer også til å få innpass på flere av spillelistene min etterhvert.

Jeg gleder meg til å se hva Marit kommer til å gjøre videre med det nye selskapet sitt.♥

Hva synes du om det nye albumet til Marit?

Les mer i arkivet » Juni 2016 » Mai 2016 » Februar 2016
hits